Eco Drive: jouw antwoord op de nieuwe WLTP-regulering

Sinds 1 september 2018 is er de nieuwe Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, of kort: WLTP-test. Met deze test wordt onder meer gecontroleerd of een voertuig voldoet aan de regels omtrent brandstofverbruik en CO²-uitstoot. De Eco Drive-oplossing van All-Connects helpt je makkelijker het verbruik en rijgedrag van je fleet te controleren.
 

Vervolg op de verouderde NEDC-test

Hoewel de vernieuwde test er pas in september 2018 kwam, werd zijn voorloper – de ‘NEDC-test’ – al voor het eerst gebruikt in de jaren 70. Doorheen de jaren veranderden er natuurlijk heel wat zaken, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid verkeer op de baan.

30 jaar geleden stond je nog niet in de file op de manier zoals je dat vandaag doet. Ook zit er een wereld van verschil tussen de wagens die je vandaag op de weg zit, in vergelijking met die van drie decennia geleden. Het is dan ook logisch dat de NEDC-test verouderd raakte door die veranderingen, waardoor er de nieuwe WLTP-test kwam.

 

Waarom is er de WLTP-test?

Om de veiligheid en correctheid van producten te garanderen, moeten deze voldoen aan de opgelegde regels alvorens ze op de markt komen. Dat is niet anders bij voertuigen. Zo worden er diverse testen uitgevoerd waarbij de prestaties van het voertuig in kaart worden gebracht, om nadien te kijken of deze al dan niet aan de regels voldoet.

Stel: je bent van plan een nieuwe wagen aan te kopen. Dan maak je eerst toch ook de vergelijking tussen diverse modellen en merken, alvorens je een beslissing maakt? Je wilt namelijk net die wagen kopen die het beste voldoet aan je criteria, zonder dat je je dan nog eens blauw betaalt aan belastingen.

Onder andere de CO²-uitstootwaarde van een wagen heeft invloed op bepaalde heffingen. Bij het bekijken van wagens in de showroom kan je naast elk voertuig fiches terugvinden, met daarop informatie over de CO²-uitstoot en het brandstofverbruik.Daardoor je makkelijker voertuigen met elkaar kan vergelijken om zo uiteindelijk de juiste keuze te maken.

 

Een extra hulp

Zoals je vast wel weet, gaan de waarden op die fiches uit van een 'perfecte' chauffeur in een 'ideale' situatie. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je deze waarden uiteindelijk zal kunnen evenaren, aangezien dit volledig afhankelijk is van de bestuurder van het voertuig. De uitstoot en het brandstofverbruik hangen namelijk samen met de manier waarop je met de wagen rijdt.

Ben je een rustige chauffeur die nooit de grenzen van je wagen aftast? Dan is er eigenlijk geen reden om je zorgen te maken. Ben je echter iemand die geregeld weleens over de toegelaten snelheden durft te gaan en sportief optrekt aan de verkeerslichten? Dan zal je brandstofverbruik en andere waarden hoger liggen dan de geschatte metingen.

 

Wat kan Eco Drive voor mij betekenen?

Met het milieu en jouw portemonnee in het hoofd, ontwikkelden we bij All-Connects onze Eco Drive-oplossing. Met Eco Drive krijg je een duidelijk inzicht in het verbruik van je wagen en de prestaties van zowel je voertuig als de bestuurder. Alles wordt correct in kaart gebracht in onze handige app - jouw houvast om ecologisch verantwoord de baan op te gaan.

Zoals eerder vermeld is een groter verbruik niet enkel te wijten aan het type voertuig, maar ook van de rijstijl van de chauffeur. Zo zijn er enkele zaken die een groot effect hebben op het verbruik. Denk maar aan:

  • snel optrekken
  • het juiste toerental kiezen
  • remmen op de motor

Met Eco Drive zijn er verschillende opties en combinaties mogelijk. Te ver induwen van het gaspedaal? Te snel of net te traag afremmen in bochten? Rijden in een te hoog toerental? Je volgt dit - en zoveel meer - op de voet dankzij een systeem dat alles voor je registreert.

Zijn er meerdere voertuigen waarvan je het gebruik wil optimaliseren? Je bekijkt makkelijk de details per voertuig via de handige applicatie die voor zowel smartphone, tablet, pc of laptop beschikbaar is.

 

Connect met ons!

Heb je interesse in onze Eco Drive-oplossing? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.