Rijstijlanalyse: de voordelen voor fleetmanagers

Met de rijstijlanalyse-oplossing van All-Connects kunnen fleet managers eindelijk het rijgedrag van hun chauffeurs monitoren en vergelijken. Aan de hand van die gegevens kunnen ze actieplannen opstellen. Niet alleen het aantal ongevallen zal dalen, maar ook de brandstof- en verzekeringskosten.

Rijstijlanalyse: hoe werkt het precies?

All-Connects maakt rijstijlanalyse mogelijk aan de hand van de track & trace-technologie. Zo gaan we te werk:

 1. We plaatsen een gps-tracker in je bedrijfsvoertuigen.
 2. Tijdens het rijden registreert de tracker de verschillende handelingen en manoeuvres van je chauffeurs.
 3. De tracker stuurt de geregistreerde data door naar het overkoepelende systeem.
 4. Fleet managers en zaakvoerders kunnen de data in realtime bekijken via een applicatie op hun smartphone, tablet of pc en snel de nodige inzichten vergaren om bij te sturen waar nodig.

Alle mogelijke parameters

Het systeem houdt rekening met allerlei parameters, aangezien het rijgedrag van een chauffeur veel meer is dan enkel de gereden snelheid. Zo registreert de tracker onder meer :

 • de scherpte van bochten die de werknemer neemt,
 • de manier waarop hij of zij remt,
 • de snelheid die de chauffeur hanteert,
 • het aantal toeren dat hij of zij maakt,
 • de wijze waarop de persoon optrekt,

 

Minder ongevallen

Een ongeval met een bedrijfsvoertuig kan problematisch zijn voor een onderneming. Niet alleen voor de werknemer die mogelijk een kwetsuur heeft opgelopen, maar ook voor een fleet manager. Zo zijn het bedrijfsvoertuig en de werkkracht mogelijk een tijdje buiten strijd.

Heb je een vermoeden dat een of meerdere chauffeurs waaghalzen zijn op de weg? Dat kan je nu dankzij de analyse van gekregen data over het rijgedrag zonder discussie aantonen en bespreken met de betrokken chauffeur(s).

En niet onbelangrijk: je kan de rijstijl tijdig bijsturen. De kans op een ongeluk neemt bijgevolg drastisch af.

Uiteraard is het rijgedrag een opeenstapeling van automatismen, waar de werknemer zich vaak niet eens van bewust is. Als de chauffeur zijn rijgedrag vertaalt ziet in statistieken, kan dat eenverhelderend effect hebben.

Bovendien kan het systeem zelfs tijdens het rijden de werknemer wijzen op risicovol rijgedrag. Als hij een bepaalde parameter overschrijdt, brengt het systeem de chauffeur in realtime op de hoogte met een alert.

Daling brandstofkosten

Vele (transport)bedrijven verslikken zich in brandstofkosten. Het is dan ook een zorg van vele fleetmanagers. We hoeven het jou vast niet te vertellen: de manier van rijden heeft invloed op het brandstofgebruik van een bedrijfsvoertuig. Denk maar aan : 

 • te hoge toeren maken,
 • te vaak remmen en weer optrekken,
 • de motor laten draaien aan een verkeerslicht of overweg. 

Dat soort rijgedrag kan je eenvoudig en duidelijk afleiden uit de statistieken van de rijstijlanalyse. Merk je dat een cauffeur niet zuinig rijdt? Maak hem daar dan bewust. De brandstofkosten zullen aanzienlijk dalen.

 

Mogelijke korting verzekering 

Verschillende verzekeraars werken graag met bedrijven die investeren in ecologische en veiligheidsmaatregelen. Ze bieden daarom een aanzienlijke premiekorting. Een rijstijlanalyse-systeem van All-Connects is – samen met onze ecodrive-oplossing – een trefzekere manier om je verzekeringspremies te doen dalen. 

Op basis van de statistieken rekent het verzekeringskantoor een premie uit op maat van het rijgedrag van je werknemers.

Connect met ons 

Heb je interesse in een rijstijlanalyse-systeem voor jouw bedrijf? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.