Track and trace: de voordelen voor jouw bedrijf

Track and trace stelt jou in staat om al je bedrijfsvoertuigen, materiaal of werknemers vanop afstand op te volgen. Zo kan jij makkelijker operationele beslissingen nemen, besparen op onkosten en zorgen voor diefstalpreventie. In deze blog gaan we dieper in op de werking en voordelen. 

Waarom een track and trace-systeem?

Wie vroeger het wagenpark van een bedrijf beheerde, beschikte over weinig middelen om een overzicht te behouden. Je kon immers onmogelijk weten waar de wagens zich op welk moment bevonden of hoelang ze precies over een bepaald traject deden.

Een postorderbedrijf had hetzelfde probleem: er was gewoonweg geen manier om de leveringen op te volgen. Als er een pakketje laattijdig arriveerde of zoekraakte, was het giswerk naar de oorzaak.

Je moest haast blindelings vertrouwen op chauffeurs, die soms onvolledige of foute informatie doorgaven. Nochtans waren die inlichtingen cruciaal om belangrijke beslissingen te nemen omtrent operationele kosten, routes en de productiviteit van het bedrijf.

Bovendien ontstonden er weleens discussies met klanten over de duur van het transport of de lengte van de route. Ook wanneer er een diefstal gebeurde, kon je onmogelijk je bedrijfsvoertuig of pakketje terugvinden. 

Wat is een track and trace-systeem?

Track and trace werkt aan de hand van een gps-tracker die zich in een bedrijfsvoertuig of voorwerp bevindt. Met de techniek van geotracking kan de tracker in realtime locatiegegevens verzamelen. Fleet managers, directieleden of zaakvoerders zien vervolgens via een online-applicatie waar het voertuig of voorwerp zich precies bevindt.

Bovendien houdt het trackingsysteem alle historische data bij. Zo kunnen leidinggevenden weten waar het pakketje of het voertuig zich op een bepaald moment bevond, welke route er werd genomen en hoelang het transport exact duurde. 

Wat zijn de voordelen van een tijdsregistratiesysteem?

Onkosten verminderen

Een gps-tracker geeft jou nuttige inzichten, waardoor je de mogelijkheid krijgt om de beste en kortste routes te selecteren. Zo bespaart jouw bedrijf ongetwijfeld op transport- en personeelskosten.

Ook kost het dankzij een track and trace-systeem minder om jouw bedrijfsvoertuigen te laten verzekeren. Bepaalde verzekeringsmaatschappijen geven mogelijk kortingen aan bedrijven die werken met gps-trackers.

Minder kans op ongevallen

Zaakvoerders of managers kunnen het rijgedrag van hun chauffeurs tot in detail analyseren. Rijdt een bepaalde werknemer onveilig? Stuur hem dan tijdig bij. Bovendien kan je jouw werknemers ook zuiniger laten rijden.

Snelle interventies

Wil je klant dat je nog snel even een transport uitvoert? Dan kan je dankzij de tracker bekijken welk bedrijfsvoertuig het dichtstbij is. Zo ben je in staat om flexibel te handelen. En dat waarderen je klanten enorm.

Diefstalbeveiliging

Het is mogelijk om je voertuigen of materieel te beveiligen met een tracker. Bij diefstal ben je in staat om snel te handelen en de locatie door te spelen aan de politie.

Openheid

Je weet precies wat er wanneer is gebeurd. Dat is comfortabel voor zowel de werkgever als de werknemer. Er ontstaat immers geen discussie meer over de activiteiten van de werknemer. Wie recht in zijn schoenen staat, kan dat nu aantonen.

En die openheid werkt ook in het voordeel van je klant. Je kan hem immers te allen tijde op de hoogte houden van de status van de levering.

Vlottere werking

Is jouw chauffeur de weg kwijt? Of zit hij vast in de file? Vanop afstand loods je de werknemer vlot doorheen het verkeer, waardoor hij sneller op de eindbestemming arriveert.

Connect met ons

Heb je interesse in een track and trace-systeem voor jouw bedrijf? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.