De urenregistratie app zorgt voor een efficiënter en goedkoper machinepark

Worden de draaiuren van je machines nog manueel doorgegeven in je bedrijf? Dan weet je maar al te goed dat daar veel tijd in kruipt en dat een fout heel snel gemaakt is. Die manuele opvolging zorgt er ook voor dat je de juiste draaiuren nooit exact kent. En daardoor moet je meer dan je lief is een herstelling inplannen in plaats van het onderhoud dat allang had moeten gebeuren. Met een digitale urenregistratie via track & trace maak je daar komaf mee.

Een automatische urenteller maakt meer mogelijk dan je denkt

De digitale urenregistratie gebeurt via eenautomatische urenteller op je machines. De draaiuren van je machines in werking, worden automatisch doorgestuurd naar een beheersysteem op je pc, en naar de app op je tablet en smartphone. Daarin zie je perfect hoeveel werkuren je machines draaien en van wanneer tot wanneer ze actief zijn. Op basis daarvan kan je een takenplanning aanmaken die je automatisch waarschuwt wanneer er een onderhoud aankomt. In de software-applicatie kan je ook per machine een handleiding opladen zodat je medewerkers ze kunnen raadplegen terwijl ze aan de machine aan het werk zijn.

De voordelen van een urenregistratie app via track & trace:

  • Lagere onderhouds-, herstellings- en anderekosten
  • Langere levensduur van je machines
  • Minder storingen en stilstand
  • Automatische onderhoudsplanning en -meldingen
  • Correcte nacalculatie en facturatie
  • Minder papierwerk en menselijke fouten
  • Upload van belangrijke documentatie zoals handleidingen en keuringsrapporten

Professionele facturatie

Verhuur of lease je machines? Dankzij de automatische urenteller zie je wat de effectieve operationele werkuren zijn. Zo kan je correct factureren aan je klanten, en is er geen discussie meer nodig.

Handleidingenbekijken tijdens onderhoudsbeurten

Een hoop gedrukte technische handleidingen met je teams meegeven? Dankzij onze urenregistratie app hoeft dat niet meer. Je laadt alle relevante documentatie over machines op in het beheersysteem. Je onderhoudsmedewerkers kunnen zo terwijl ze je machine aan het onderhouden of herstellen zijn, via de app op hun laptop, tablet of smartphone snel het juiste document dat ze nodig hebben, bekijken.

Minder papierwerk en onnodige fouten

Houd je de draaiuren van je machines manueel of in Excel bij? Dan ben je zeker niet alleen. Maar zo’n manuele opvolging neemt veel tijd in beslag en een fout is snel gemaakt. Zo verlies je veel werkuren die je arbeiders en bedienden aan belangrijkere zaken kunnen besteden. Met een urenregistratie app zie je de reële werkuren van je machines in real time in de app, heb je geen papier meer nodig en maak je kostbare werktijd vrij voor je personeel.

Automatische onderhoudsplanning en -meldingen

Op basis van de urenstand van je machines kan je ook instellen wanneer je een melding krijgt om je machines te onderhouden. Je stelt zelf in hoe vaak of wanneer je deze automatische onderhoudsherinnering wil ontvangen: na een bepaald aantal draaiuren of na een periode – 3 maanden, 6 maanden, 1 jaar …

Minder onderhoudskosten dankzij preventief onderhoud

Een automatische urenteller laat je toe om over te schakelen op preventiefonderhoud. Dan plan je een onderhoudsbeurt in op basis van het aantal draaiuren. Zo zorg je ervoor dat je machine optimaal blijft werken en voorkom je onnodige herstellingskosten en zelfs vervangingskosten. Ook de stilstandvan je machines beperk je zo tot een absoluut minimum.

Krijg vrijblijvend advies

Meer weten over digitale urenregistratie voor materieel en personeel, onderhoudsplanning en -meldingen en onlinedocumentatie? Neem contact met ons op. We zitten vrijblijvend met je samen en werken een voorstel uit dat helemaal is afgestemd op wat je voor ogen hebt.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.