Ook kleinere bedrijven profiteren van GPS-tracking

Hoe kan GPS-voertuigtracking je operationele werking verbeteren?

| augustus 2022 |

Het simpele antwoord is dat een GPS-voertuigvolgsysteem de efficiëntie van kleine wagenparken verbetert en de totale bedrijfskosten verlaagt. Dus waarom niet investeren in een voertuigvolgsysteem dat administratief werk en verzekeringskosten kan verminderen, overmatig brandstofverbruik kan voorkomen, en onderhoudskosten kan verlagen?

Hier zijn de top 5 voordelen van GPS Fleet Tracking voor een klein bedrijf:

 1. Vermeerder de productiviteit
 2. Vergroot de verantwoordelijkheid bij de chauffeurs
 3. Verhoog de bestuurdersveiligheid
 4. Brandstofkosten verlagen
 5. Minimaliseer de loonkosten

Hoe efficiënt is GPS-tracking voor eigenaren van kleine bedrijven?

Ondernemers met een kleine vloot of een beperkt arsenaal aan machines en materieel hebben ook dezelfde zorgen en verantwoordelijkheden als de meer prominente vloten. Volgens onderzoek hebben kleine wagenparkbeheerders een groter aantal KRA's (Key Result Areas), wat leidt tot stress en slapeloze nachten. Het gebruik van een efficiënt digitaal beheersysteem voor je vloot en machinepark zal het arbeidsintensieve handmatige werk verminderen en de productiviteit verhogen.

Het fleettracker-dashboard geeft je manager de nodige inzichten over de actuele operationele status van elk voertuig en/of machine. Een van de beste manieren om de tracker te gebruiken, is door een aangepast dashboard in te stellen met de specifieke rapporten die de managers willen. Ze kunnen zo alle activiteiten in realtime bekijken. Een grote troef is dat de beheersapplicatie voor de zaakvoerder die vaak onderweg is of 's avonds laat nog even wil inchecken 24/7 beschikbaar is via laptop, tablet of smartphone.

Het volgsysteem biedt ook toegang tot rapporten zoals brandstofregistratie, snelheidsovertredingen, actuele tijdlocatie, motorbewaking, stationair draaien en meer. Deze geavanceerde functies zullen de kosten verlagen en het bedrijf laten groeien, waardoor de bedrijfswaarde aanzienlijk wordt vergroot.

Het FLEET.CONNECT vlootbheersysteem is altijd en overal beschikbaar, op smartphone, tablet, laptop en desktop.

Wat zijn de echte voordelen van GPS-vloottracking?

 • Verlaag brandstofkosten
  Met GPS-tracking kunnen eigenaren van kleine wagenparken duidelijk zien wanneer en hoe hun voertuigen worden bediend. Snelheidsovertredingen en andere slechte rijactiviteiten, zoals hard accelereren en stationair draaien, kunnen het brandstofverbruik verlagen en de kosten verhogen. Zorgen voor vermindering van brandstofkosten door chauffeurs die de beste routes naar hun werk nemen.
 • Verbeterde veiligheid
  Garandeer goed onderhouden voertuigen en focus op het monitoren van het rijgedrag om ervoor te zorgen dat veilige rijpraktijken worden gevolgd. GPS-tracking biedt digitale onderhoudsprogramma's waarmee u schema's kunt maken met automatische waarschuwingen op basis van kilometerstanden of gepland onderhoud.
 • Lagere operationele kosten
  Directe toegang tot gegevens helpt bedrijven om problemen snel te identificeren en zorgt ervoor dat oplossingen kunnen worden getroffen om de kosten te verminderen. Praktijken zoals inspecties voorafgaand aan een rit, verzending van opdrachten en bewijs van levering vergroten het succes van je team.
 • Verhoogde productiviteit  
  Met een GPS-oplossing voor het volgen van wagenparken kunnen kleine bedrijven volgen hoe de chauffeurs tijd doorbrengen op werklocaties, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en tegelijkertijd geld en tijd wordt bespaard. Het dichtstbijzijnde voertuig kan bijvoorbeeld worden gestuurd en naar een taak worden gerouteerd. Met een bewijs van levering en een aangepast formulier dat het vastleggen van digitale handtekeningen omvat, kunnen zowel kleine als grote wagenparken de salarisadministratie, facturering, inventaris en andere backoffice-taken stroomlijnen.
 • Diefstaltracking
  Voertuigen en uitrusting zijn enkele van de meest waardevolle activa die uw kleine bedrijf bezit. Daarom is diefstaltracking een van de belangrijkste voordelen van GPS-tracking. Ontvang direct waarschuwingen wanneer een voertuig of apparaat buiten de aangegeven geolocatie of openingstijden werkt. In het ongelukkige geval dat een voertuig wordt gestolen, kan locatietracering de autoriteiten helpen bij het terugkrijgen van het activum, waardoor dure vervangings- en verzekeringskosten worden verminderd.

Kleinere bedrijven die het meeste profiteren van een GPS-trackingoplossing

In deze uitdagende tijden is het ook voor kleinere bedrijven zoals bezorgdiensten, landschapsarchitectuur, sanitair, elektriciteit, e.a. een must om voertuigen en materieel uit te rusten met een GPS-volgapparaat. Met de All-Connects beheerssoftware kan een vertegenwoordiger de routes plannen, de chauffeurs opvolgen, en snel en efficiënt reageren op vragen van klanten. Dit bespaart op zijn beurt tijd, bespaart brandstofkosten en verbetert de klantenservice.

Er zijn veel andere bedrijven die ook hun winst kunnen vergroten met een investering in GPS-volgsysteemtechnologie:

 • Taxibedrijven
  Het snel sturen van de dichtstbijzijnde chauffeur kan het verschil maken, vooral wanneer tijd van essentieel belang is. Verzenders en chauffeurs kunnen zien welk voertuig zich het dichtst bij de volgende ophaallocatie bevindt. Groene routes kunnen ook het aantal kilometers en het brandstofverbruik verminderen.
 • Beveiligingsbedrijven
  Managers kunnen patrouilles van beveiligingsbeambten verifiëren om de naleving van contracten en de nauwkeurigheid van facturen voor klanten te bevestigen.
 • HVAC-technici
  Afspraken kunnen nauwkeurig opgevolgd worden op basis van realtime gegevens. Noodoproepen kunnen snel worden doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde chauffeur, wat op zijn beurt de klantenservice verbetert en de brandstofkosten verlaagt.
 • Telefoon-, kabel- en nutsbedrijven
  Als jouw medewerkers meerdere klantlocaties op één dag bezoeken, kunnen slimme routeplanning en realtime kaarten je helpen de efficiëntie te verbeteren.
 • Productdistributie
  Implementeer een GPS-tracking systeem met geïntegreerde temperatuurbewaking voor bederfelijke artikelen.
 • Bouw en transport
  Volg zwaar materieel en trailers, zodat je altijd weet waar al je bedrijfsmiddelen zich bevinden.
 • Tuinaanneming
  Hoe meer klanten je op een dag kunt bedienen, hoe meer inkomsten je kunt genereren. Stuur je hoveniersteams effectief op pad om binnen een bepaalde tijd het meeste terrein te bestrijken.

GPS-trackingsoftware is een van de meest gebruikte technologische oplossingen voor organisaties die gebruik maken van mobiele arbeidskrachten, zoals eerstehulpverleners. In principe kan elk bedrijf dat ten minste één voertuig heeft, GPS-vloottracking voor kleine bedrijven effectief gebruiken. Er kan ook de waarde van verlaagde verzekeringstarieven zijn.

All-Connects heeft voertuigvolgoplossingen voor alle types bedrijven, groot of klein. We werken nauw samen met onze klanten om te helpen bepalen wat ze precies nodig hebben en het beste systeem binnen het beschikbare budget te vinden. Vertel ons wat je doet en hoe je GPS-tracking zou willen inzetten. We denken met je mee en vertellen je over de verschillende mogelijkheden om je te helpen de productiviteit te verhogen en de kosten voor uw wagenpark te verlagen.

All-Connects GPS tracking oplossingen op maat van je bedrijf, groot of klein.

Connect met ons!

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog over gps tracking voor kleinere bedrijven, of ben je geïnteresseerd in een voertuigvolgsysteem voor je vloot? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier voor meer informatie.

Deel deze All-Connects blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.