Katrien van Grondwerken Boons over de materiaaltracker CHECK.connects

Boons bvba is een familiebedrijf dat sinds 1983 gespecialiseerd is in grond-, afbraak- en wegenwerken. Met een groot team opgebouwd uit vakmensen en een uitgebreid machinepark van moderne graafmachines en vrachtwagens, brengen ze elk project tot een goed einde. Wij mochten praten met Katrien Boons, die samen met broer Toon de tweede generatie Boons vormt die actief meedraait in het bedrijf. 

 

Katrien Boons
Katrien Boons vormt samen met broer Toon de tweede generatie Boons die actief meedraait in het bedrijf.

Om welke reden gingen jullie op zoek naar een oplossing?

Wel, het is zo dat we hier elke dag met veel vrachtwagens werken. Hoewel ze enkel van en naar onze eigen werven rijden, was het altijd een beetje raden waar ze precies waren aangezien we met rij- en rusttijden moeten rekening houden. Voordien moesten we onze chauffeurs bellen om te vragen waar ze juist op dat moment waren, om zo een inschatting te kunnen maken van hun aankomsttijd op een werf. Toen zijn we stilaan beginnen zoeken naar een manier om dit alles efficiënter konden doen verlopen.

Hoe kwamen jullie dan bij All-Connects terecht?

We zijn eigenlijk onze zoektocht op het internet gestart. Daar hebben we gezocht naar bedrijven die zich in track & trace specialiseerden. Uiteindelijk nodigden we 3 bedrijven hier uit, waaronder All-Connects. Jullie waren niet de goedkoopste en ook niet de duurste, maar eens we achter iets staan, is het niet noodzakelijk de prijs die het belangrijkste is. En de investering bleek eigenlijk ook niet zo groot te zijn, waardoor het systeem zich ondertussen volledig terug heeft opgebracht. Maar wat voor ons vooral van groot belang was, was dat we er een goed gevoel bij hadden. En dat was bij jullie zeker het geval.

De voorwaarden van het contract waren voor ons ook érg belangrijk. Bij de andere firma’s moesten we echt al 5 jaar tekenen, terwijl bij jullie het abonnement al na één jaar opzegbaar is. Aangezien we het product nog niet kenden, was dat voor ons wel echt een groot pluspunt. Begrijp me niet verkeerd, sommige mensen vinden dat ongetwijfeld goed dat ze voor 5 jaar aan een contract vastzitten, maar uiteindelijk moet je elkaar toch nog wat leren kennen. Dus op dat vlak was dat ook een geruststelling.

Boons afbraak en wegeniswerken
                                     Boons is partner bij het uitvoeren van grond-, afbraak- en wegeniswerken.

Hoe ervaren jullie het platform?

Het platform is eigenlijk echt enorm makkelijk om mee te werken. We zoeken gewoon de naam van de chauffeur op en we kunnen perfect zien waar hij juist is en welk traject hij gevolgd heeft. Daardoor hebben we eigenlijk wel een perfect beeld van hoe onze chauffeurs rijden. Het is nu niet zo dat we er echt mee bezig zijn om hen te controleren op al die dingen, het moet vooral makkelijk en efficiënt werken.

Wij hebben zo’n 15 vrachtwagens. Het is dus niet zo dat we er 200 hebben, maar het blijft toch gemakkelijk. Als we nu willen weten welke vrachtwagen we dringend naar een werf kunnen sturen, dan kijken we gewoon op het platform waar een chauffeur is en dan kunnen we hem briefen voor de volgende opdracht. We werken nauw samen en er heerst een familiale sfeer. Onze chauffeurs kennen we stuk voor stuk heel goed, dus het is fijn dat we zo kort op de bal kunnen spelen.

Alles zit wel heel vlot in elkaar. Het is zeker niet zo dat ik elke keer moet nadenken ‘Hoe moet ik dat nu weer doen?’. Want ook al heb ik een tijdje geen aanpassingen meer gedaan, toch kan ik zelf alles op een paar minuten aanpassen. Dat was de belangrijkste doelstelling voor ons en die is zeker bereikt.

Gebruiken jullie de smartphoneapplicatie vaak?

Ja, want neem nu bijvoorbeeld onze zaakvoerder. Hij is 61 en is er helemaal in mee. Ik heb de applicatie op zijn smartphone geïnstalleerd en hij kan perfect alles volgen. We hebben er ook voor gekozen om alle vrachtwagens de naam van hun chauffeur te geven, zodat we geen nummerplaten moeten onthouden. Dat maakt het ook erg toegankelijk voor onze werfleiders. Zij kunnen er perfect mee werken. Ook alle collega's op kantoor hier hebben een inlog, zodat iedereen steeds toegang heeft tot dezelfde informatie.

Boons vrachtwagens
Boons heeft een uitgebreide vloot van kleinere en grotere voertuigen, waaronder 15 vrachtwagens.

Bemerken jullie verschillen of voordelen tegenover vroeger?

Soms zijn er vrachtwagens op de ene werf actief, en heeft een werfleider op een andere werf dringend nood aan een extra vrachtwagen. Dat was vroeger echt moeilijk om te regelen allemaal. We moesten dan onze chauffeurs opbellen om te vragen waar ze precies aan het rijden waren en voor welke werf. Die communicatie liep niet altijd even makkelijk, aangezien er op korte tijd heel wat kan veranderen. Nu kan iedereen gewoon de applicatie openen en de informatie raadplegen.

Stel nu dat we een persoon op de ene werf moeten weghalen om naar een andere werf te sturen, dan weten we precies welke werfleider we moeten contacteren om te controleren of dat wel kan. Want we moeten natuurlijk ook wel zorgen dat het werk voor de persoon die met de kraan werkt niet stilvalt als we daar iemand wegplukken. Dus dat verloopt zeker een heel pak efficiënter en gemakkelijker.

Hoe ervaar je de service die All-Connects biedt?

Ik ben niet zo het type dat mailt wanneer er iets is; ik bel veel liever. Bij jullie krijg ik altijd wel iemand aan de lijn die me goed helpt. Ook wanneer ik bel om bijvoorbeeld een afspraak te maken, krijg ik meteen een ticketnummer. Als ik dan achteraf iemand anders aan de lijn krijg, weet die persoon toch perfect waarover het gaat. Voor mij als klant is dat gewoon gemakkelijk. En als ik me niet vergis hebben jullie een installateur die afkomstig is van Kasterlee, dat vinden we ook wel leuk dat het iemand echt hier uit de omgeving is. Hij brengt alles ook altijd perfect in orde, dus daar zijn we wel echt tevreden van.

Connect met ons!

Ben je zelf op zoek naar een oplossing voor je bedrijf? We bekijken graag samen met jou welke eerste stappen naar digitalisatie de juiste zijn voor jouw bedrijf! Twijfel zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren. We nemen zo snel mogelijk contact met je op, om samen de mogelijkheden te bespreken.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.