Stijgende brandstofprijzen: beperk de uitgaven voor jouw bedrijf

Brandstof wordt almaar duurder. Vele bedrijven betalen zich dan ook blauw aan benzine of diesel. De track and trace-technologie van All-Connects helpt bedrijven om hun verbruik – en dus ook de kosten – te doen dalen. Lees er in deze blog meer over.  

Niemand heeft vat op de prijs van brandstof. Zo is de prijs van ruwe olie sterk onderhevig aan tal van (geo)politieke, economische en seizoensinvloeden. Denk bijvoorbeeld maar aan de valutakoersen, waarbij de koers van de dollar een grote bepalende factor is.

Hoe dan ook: voor vele (transport)bedrijven vormt brandstof een zware kost. Zo moeten voor het economisch belang van de onderneming deze kosten zo goed mogelijk worden beheerd. De track and trace-technologie biedt daarvoor vele mogelijkheden.

Door het rijgedrag van je bestuurders en de genomen routes te analyseren met track and trace-systemen, kom je als fleet manager of zaakvoerder tot nieuwe inzichten. Zo kan je de juiste beslissingen nemen om de brandstofuitgaven te doen dalen.

 

Hoe werkt een track and trace-systeem?

All-Connects maakt  rijstijlanalyse mogelijk aan de hand van track & trace-technologie. Zo gaan we te werk:

  1. We plaatsen een gps-tracker in je bedrijfsvoertuigen.
  2. Tijdens het rijden registreert de tracker de verschillende handelingen en de genomen routes van je chauffeurs.
  3. De tracker stuurt de geregistreerde data door aan het overkoepelende systeem.
  4. Fleet managers en zaakvoerders bekijken de data en inzichten in realtime in een applicatie op een smartphone, tablet of computer. 

Optimalisatie routes

Niet alleen kan je in realtime de genomen routes en locaties achterhalen, het trackingsysteem houdt ook alle historische data bij. Zo kunnen leidinggevenden achterhalen waar de bedrijfsvoertuigen zich op een bepaald moment bevonden, welke route er genomen werd en hoelang het transport in realiteit duurde.

Een gps-tracker geeft jou bijgevolg nuttige inzichten, waardoor je de mogelijkheid krijgt om de beste en kortste routes te selecteren. Zo bespaart jouw bedrijf ongetwijfeld op transport- en zelfs personeelskosten.

Rijstijlanalyse

Ook je chauffeurs kunnen jou helpen met het beperken van de brandstofkosten. Hun manier van rijden heeft immers een rechtstreekse invloed op het brandstofgebruik van de bedrijfsvoertuigen. Zo jagen onder andere de volgende handelingen het verbruik de hoogte in: 

  • Vaak en hevig remmen
  • Snel rijden
  • Hoge toeren maken
  • Scherpe bochten nemen
  • Snel optrekken
  • Bij verkeerslichten stilstaan en toch de motor laten draaien

Het track and trace-systeem van All-Connects analyseert het rijgedrag van al jouw chauffeurs. De tracker houdt rekening met alle aspecten van het rijgedrag. Aan de hand van een aantal parameters – snelheid, het aantal toeren, remgedrag – maakt het systeem statistieken op.

Dankzij die statistieken heb je een overzichtelijk en correct beeld van het rijgedrag. Merk je dat een bepaalde werknemer minder zuinig rijdt dan zijn collega’s? Confronteer hem dan met de statistieken die zwart op wit aantonen dat het nodig is om zijn rijstijl bij te schaven.

Connect met ons

Heb je interesse in een track and trace-systeem voor jouw bedrijf? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.