Waarom track & tracetechnologie onmisbaar is voor HVAC bedrijven in de bouw

| oktober 2023 |

Track and tracetechnologie gaat veel verder dan eenvoudigweg het volgen van voertuigen; het opent de deur naar een scala aan mogelijkheden die de prestaties van HVAC-ondernemingen kunnen transformeren.

Voor HVAC (Verwarming, Ventilatie enAirconditioning) bedrijven in de bouwsector kan het implementeren van track-and-trace-oplossingen verschillende voordelen bieden:

 

Efficiënt Vlootbeheer

> Locatietracking: Track-and-trace stelt HVAC bedrijven in staat om real-time de locatie van hun voertuigen en apparatuur tevolgen. Voor HVAC-bedrijven met mobiele teams en meerdere projectlocaties is dit cruciaal voor een goed georganiseerd vlootbeheer.

Optimalisatie van Planning en Routes

>Routeplanning: Met trackinggegevens kunnen bedrijven routes optimaliseren, waardoor ze brandstofkosten kunnen verlagen en de algehele efficiëntie van hun activiteiten kunnen verbeteren.

Onderhoudsbeheer

>Voorspellend Onderhoud: Track-and-trace kan helpen bij het monitoren van de prestaties van HVAC-apparatuur. Door voorspellend onderhoud te implementeren, kunnen bedrijven ongeplande downtime verminderen en de levensduur van hun apparatuur verlengen.

Veiligheid en Beveiliging

Diefstalpreventie: Het volgen van voertuigen en apparatuur vermindert het risico op diefstal. In geval van diefstal kunnen bedrijven snel reageren en de locatie van gestolen activa identificeren.

Klantenservice Verbeteren

> Real-time Updates: HVAC-bedrijven kunnen klanten voorzien van nauwkeurige, real-time updates over de verwachte aankomsttijd van technici. Dit verbetert de klantenservice en verhoogt de klanttevredenheid.

Nauwkeurige Facturatie

> Urenregistratie: Door het bijhouden van de tijd die wordt besteed aan specifieke projecten, kunnen bedrijven nauwkeurige facturatie verzorgen. Dit helpt ook bij het identificeren van gebieden voor verbetering in termen van efficiëntie.

Correcte mobiliteitsberekening

> Ochtend- en avondmobiliteit: Zowel de ochtend- en avondmobiliteit wordt via de smartphone geregistreerd, met indicatie van het type (chauffeur of passagier), en doorgestuurd naar de HR voor eenvoudige verwerking. Een superhandige tool om snel de juiste mobiliteitsvergoedingen voor elke werknemer te berekenen.

Snelle checkinatwork op grote bouwwerven

> Verplichte aanwezigheidsregistratie: Als onderaannemer krijg je vast vaak te maken met grote bouwprojecten, waar een Checkinatwork verplichting geldt. Via een eenvoudige smartphone app kan je snel inchecken (waarbij je registratie bij de Sociale Zekerheid direct gecontroleerd wordt) en vermijd je mogelijke hoge boetes voor het niet naleven van de regelgeving.

Compliance en Rapportage

> Regelgevingsvereisten: Voor bedrijven in de bouwsector is naleving van regelgeving vaak essentieel. Track-and-trace kan helpen bij het genereren van rapporten en gegevens die nodig zijn om aan regelgevingsvereisten te voldoen.

Zo zie je dat track-and-trace-technologie HVAC-bedrijven in de bouwsector de perfecte tools biedt die nodig zijn om hun activiteiten te optimaliseren, kosten te verlagen en de algehele efficiëntie te verbeteren!

Zijn met deze blog jouw vragen beantwoord, en wil je meer weten over de kostprijs of met ons sparren over de juiste toepassing voor jouw bedrijf? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier om meer info te vragen of een adviesgesprek in te boeken.

Deel deze All-Connects blog:

Lees ook onze andere blogs die voor jouw bedrijf interessant kunnen zijn:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.