Vlaamse innovatiesubsidies voor digitale investeringen

| juli 2023 |

'Naast de KMO subsidie voor digitale investeringen kan een transportbedrijf ook een subsidie voor ecologisch en veilig transport aanvragen. De VLAIO steunaanvraag 2023 wordt hiervoor weldra opengesteld. Indienen kan tot uiterlijk 30 november 2023, tenzij het steunbudget eerder is uitgeput.

De maximumsteun is € 1.500 per vrachtvoertuig en is maximaal € 100.000 per drie opeenvolgende kalenderjaren (2021, 2022 en 2023). De lijst met de gesteunde maatregelen is deze die van kracht is sinds de aanvraag 2021. De steunmaatregel stopt vanaf 2024.'

Is de KMO subsidie voor digitale investeringen ook voor jouw bedrijf?

Denk je eraan om te investeren in digitaal beheer en monitoring of beveiliging van je voertuigen, materieel of werknemers? Vlaanderen heeft verschillende innovatiesubsidies klaar staan om je plannen mee te financieren. We zetten alle mogelijkheden even op een rijtje voor je.

| april 2021 |

Kmo-groeisubsidie

Met de kmo-groeisubsidie helpt Vlaanderen kmo’s om een groeitraject te realiseren. Je kan tot 50.000 euro subsidie krijgen om advies in te kopen of werknemers aan te nemen om dat groeitraject waar te maken. De focus van je traject moet op digitalisering of innovatie liggen. Elk jaar zijn er 3 periodes waarin je die innovatiesubsidie kan aanvragen.

Meer details over de kmo-groeisubsidie

Fiscale aftrek voor kosten van beveiligingsdiensten

Investeer je als zelfstandige, vrije beroeper of kleine onderneming in bijvoorbeeld beveiliging via track & trace of TT-alarmen? Dan kan je kosten zoals de abonnementskosten voor een vergunde alarmcentrale 120% fiscaal aftrekken van je personenbelasting.

Meer details over de fiscale aftrek

Investeringsaftrek

Start je als bedrijf nog maar net op of breid je je activiteiten uit? Dan kan je een investeringsaftrek krijgen voor alle digitale investeringen en investeringen in beveiliging die je uitvoert. Voor investeringen die je tot eind 2022 doet, mag je 25% van de aanschaffingswaarde aftrekken van je belastbare winst. Het normale percentage is 13,5%.

Meer details over de investeringsaftrek

Kmo-portefeuille

Als kmo krijg je een subsidie voor advies en opleidingen van geregistreerde dienstverleners, bedoeld om de werking van je bedrijf te verbeteren. Als je ons als expert in track & trace om advies vraagt of een training volgt ommet je trackingapp te leren werken, krijg je als kleine onderneming 30%subsidie en als middelgrote onderneming 20% subsidie.

Meer details over de kmo-portefeuille

Provincialesteun voor innovatieve projecten

Ligtje bedrijf in de provincie Limburg of Vlaams-Brabant? Dan heb je eenextra subsidie waarop je beroep kan doen. De 2 provincies moedigen met die innovatiesubsidies bedrijven aan om samen te werken aan innovatieve projecten. Ze financieren maximaal 50% van de werkelijke kosten die jemaakt. Met als maximaal subsidiebedrag 150.000 euro in Vlaams-Brabant en 50.000 euro in Limburg.

Meerdetails over de provinciale steun

Strategische transformatiesteun

Wanneerje met echt ambitieuze track & trace-plannen een strategisch transformatieproject wilt uitvoeren, of als ze een deel uitmaken van een strategisch transformatieproject dat gunstig is voor de Vlaamse economie, kan je deze subsidie aanvragen. Je krijgt dan tot 10% subsidie voor je investering en tot 25% voor een opleiding.

Meer details over de strategische transformatiesteun

Gratis en vrijblijvend advies

Meer informatie over de mogelijkheden van online monitoring en beveiliging? Of wil je weten voor welke innovatiesubsidie je in aanmerking komt? Bel ons, stuur een mailtje of neem contact op via onze website. Als je wil, krijg je ook een gratis en vrijblijvend voorstel dat we helemaal op je bedrijf en situatie afstemmen. Zo weet je waar je aan toe bent.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.