All-Connects

WLRP Regulering

Eco Drive: jouw antwoord op de nieuwe WLTP-regulering


Sinds 1 september 2018 is er de nieuwe Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, of kort: WLTP-test. Met deze test wordt onder meer gecontroleerd of een voertuig voldoet aan de regels omtrent brandstofverbruik en CO²-uitstoot. De Eco Drive-oplossing van All-Connects helpt je makkelijker het verbruik en rijgedrag van je fleet te controleren.
 

Vervolg op de verouderde NEDC-test

Hoewel de vernieuwde test er pas in september 2018 kwam, werd zijn voorloper – de ‘NEDC-test’ – voor het eerst gebruikt in de jaren 70. Ondertussen veranderden er heel wat zaken, zoals bijvoorbeeld de hoeveelheid verkeer op de baan.

30 jaar geleden stond je nog niet in de file op de manier zoals je dat vandaag doet. Ook de wagens waarmee we nu rijden, zijn zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant compleet anders. De NEDC-test raakte verouderd door die veranderingen, waardoor er de nieuwe WLTP-test kwam.

 

Waarom is er de WLTP-test?

Om de veiligheid en correctheid van producten te garanderen, moeten deze voldoen aan de opgelegde regels alvorens ze op de markt komen. Dat is ook zo bij voertuigen. Er worden diverse testen uitgevoerd waarbij de prestaties van het voertuig in kaart worden gebracht, om zo te kijken of deze al dan niet aan de regels voldoen.

Stel: je bent van plan een nieuwe wagen aan te kopen. In de meeste gevallen ga je eerst vergelijken tussen diverse modellen en merken, alvorens een beslissing te maken. Je wilt namelijk de wagen kopen die het beste voldoet aan je criteria, zonder dat je je blauw betaalt aan belastingen.

Zo heeft onder andere de CO²-uitstootwaarde van een wagen invloed op bepaalde heffingen. Op de fiches in de showroom naast de wagens kan je zaken zoals de CO²-uitstoot en het brandstofverbruik terugvinden, waardoor je makkelijker voertuigen met elkaar kan vergelijken.

 

Een extra hulp

Bij de aankoop van een wagen kan je al rekening houden met de uitstoot en het brandstofverbruik. Maar dat wil echter niet zeggen dat je deze waarden uiteindelijk zal kunnen evenaren wanneer je gebruik gaat maken van je nieuwe wagen. De uitstoot en het brandstofverbruik hangen namelijk samen met de manier waarop je met de wagen rijdt.

Ben je een rustige chauffeur die nooit de grenzen van je wagen aftast? Dan is er geen reden om je zorgen te maken. Ben je echter iemand die geregeld weleens over de toegelaten snelheden durft te gaan? Dan zal je brandstofverbruik logischerwijze alsnog hoger liggen dan verwacht.

 

Wat kan Eco Drive voor mij betekenen?

Met het milieu en jouw portemonnee in het hoofd, heeft All-Connects een Eco Drive-oplossing ontwikkeld. Dankzij Eco Drive krijg je een duidelijk inzicht in het verbruik van je wagen en de prestaties van zowel je voertuig als de bestuurder. Alles wordt correct in kaart gebracht in een handige app, waardoor Eco Drive jouw houvast is om ecologisch verantwoord de baan op te gaan.

Zoals eerder vermeld zijn het verbruik en de hoeveelheid uitstoot niet alleen afhankelijk van het type voertuig waarmee je rijdt, maar ook van de rijstijl van de chauffeur. Zo zijn er enkele zaken die een groot effect hebben op het verbruik. Denk maar aan:

  • minder remmen en optrekken
  • het juiste toerental kiezen
  • remmen op de motor

Met Eco Drive zijn er verschillende opties en combinaties mogelijk. Te ver induwen van het gaspedaal? Te snel of net te traag afremmen in bochten? Rijden in een te hoog toerental? Je kan nu zoveel en meer op de voet volgen dankzij een systeem dat alles registreert.

Heb je meerdere voertuigen waarvan je het gebruik wil optimaliseren? Ook dat is mogelijk. Kies voor het monitoren van één of meerdere voertuigen via de handige applicatie die voor zowel smartphone, tablet, pc of laptop beschikbaar is.

 

Connect met ons!

Heb je interesse in onze Eco Drive-oplossing? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.


 
Contacteren

Niet zeker waar te starten?

Vul jouw gegevens in en we contacteren je voor vrijblijvend advies op maat

Naam
E-mail