Waar op letten bij aankoop fleet managementsysteem?

Hoe snel evolueert fleet management?

| januari 2023 |

Het Internet of Things (IoT) heeft geleid tot meer verbonden, veiligere voertuigen dankzij het gebruik van motorsensoren, automatisering en nieuwe tools die zijn ontworpen om de bedrijfsvoering te stroomlijnen.

Met deze nieuwe technologie komt er een nieuwe wereld van voordelen, zoals kostenbesparingen, verbeterde veiligheid en betere naleving. Naarmate wagenparken echter meer voertuigen introduceren en regelgeving blijft veranderen, wordt de overvloed aan gegevens groter en vereist dit meer administratieve aandacht van wagenparkbeheerders.

Fleet managers met afdelingsoverstijgende verantwoordelijkheden kunnen niet altijd nauw betrokken zijn bij deze operaties. Het analyseren van gegevens en het identificeren van kansen voor betere efficiëntie vereist bepaalde vaardigheden die moeilijk te eisen zijn van iemand die meerdere hoeden draagt.  

De sleutel is om voor jouw behoeften de beste partner voor Telematica vlootbeheersoftware te selecteren. Met de juiste leverancier kan jouw bedrijf profiteren van:

• Minder administratieve lasten

• Toegang tot gespecialiseerde expertise

• Verbindingen met leverancierspartnerschappen en volumekortingen

• Directe verbindingen met OEM's voor de nieuwste en beste productie-informatie

• Gestroomlijnde wagenparkdiensten, allemaal onder één aanbieder

Welke vragen stellen aan een fleet managementsysteem provider?

Hier zijn een paar cruciale vragen die je moet stellen aan elke wagenparkbeheerprovider waarmee u overweegt samen te werken:

Hoe is de klantenservice?

Je wilt werken met een bedrijf waarvan je weet dat het de telefoon opneemt als je een probleem hebt. Je moet de helpdesk kunnen bereiken via een direct telefoonnummer, en niet via een 800-nummer, waar je een oneindig wachtmenu moet doorlopen. Als het wagenparkbeheerbedrijf klantenservice op prijs stelt, zullen ze een rechtstreeks telefoonnummer verstrekken.

All-Connects heeft een legendarische klantenservice, en stelt alles in het werk om de klant zo snel en zo volledig mogelijk te helpen, zodat er geen tijd verloren gaat.

Welke vlootdiensten bieden ze aan?

Elke vloot is anders. Jouw zakelijke behoeften kunnen compleet verschillen van die van jouw concurrenten, en niet elk wagenparkbeheerbedrijf zal dezelfde diensten aanbieden. Stel voldoende vragen om je ervan te verzekeren dat het voorgestelde vlootbeheersysteem inderdaad alles aankan wat je nodig hebt.

All-Connects heeft verschillende fleet management oplossingen, die steeds op maat van de behoeften en het beschikbare budget van de klant gecombineerd kunnen worden. Vraag ons naar uitleg over alle mogelijke functionaliteiten, en krijg een uitgebreide demo van onze softwarepakketten.

Wat zeggen hun klanten?

Check online reviews op Google en andere relevante online bronnen of vraag naar klantreferenties. Je kunt ook je netwerk om aanbevelingen vragen. Het bedrijf heeft misschien casestudy's en recensies op hun website, maar deze zullen wellicht de klanten benadrukken die positieve ervaringen hebben gehad.

Op de website van All-Connects hebben we inderdaad een aantal positieve use cases verzameld, en we kunnen je in contact brengen met klanten die in jouw sector reeds werken met onze fleet managementsystemen, zodat je rechtstreeks naar hun praktijkverhaal kan luisteren en zonder onze tussenkomst direct vragen kan stellen. Contacteer ons voor meer info hierover!

Waar moeten fleet managers naar zoeken in een fleet management software?

Wagenparkbeheerders moeten er altijd voor zorgen dat ze investeren in een cloudgebaseerd wagenparkbeheersysteem. Door gegevens in de cloud op te slaan, is informatie 24/7/365 toegankelijk vanaf elk apparaat en op elke locatie met een actieve internetverbinding. Dit is vooral handig voor wagenparkbeheerders die veel tijd in het veld moeten doorbrengen, maar toch een oogje op het wagenpark moeten houden.

Kernfuncties waar een bedrijf naar moet zoeken bij het overstappen op software voor wagenparkbeheer of voor het eerst kopen, zijn:

Automatiseringstools:

aangepaste waarschuwingen en meldingen in de cabine kunnen chauffeurs en wagenparkbeheerders in realtime informeren over routewijzigingen, voertuigen die uit koers raken en slecht rijgedrag.

Gegevensinzichten:

Gegevens hebben is één ding. Maar het is cruciaal om gegevens te begrijpen en om te zetten in beslissingen. Aanpasbare dashboards en rapporten die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie kunnen probleemgebieden van tevoren signaleren en erop anticiperen.

• Veiligheidsanalyse:

Veiligheid is een belangrijk onderdeel van elk softwareplatform voor wagenparkbeheer. Begrijpen waar je voertuigen zich bevinden en hoe ze worden bestuurd, is essentieel voor het behoud van een veilige werkplek.

• Prestatiemeting:

De prestaties en het gebruik van voertuigen zijn misschien wel een van de belangrijkste factoren bij het beheersen van de kosten van je wagenpark. Van het uitvoeren van routine-onderhoud tot het opsporen van prestatieproblemen van voertuigen voordat ze een probleem worden, wagenparkbeheersoftware helpt ervoor te zorgen dat je het meeste uit je investering haalt.

Vraag deskundige hulp

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog en wat werkt voor jouw specifieke bedrijfssiutatie? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier voor meer informatie.

Lees onze andere blogs over Fleet Management:

Deel deze All-Connects blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.