Belangrijkste GPS trackerfuncties voor een vlootbeheersysteem

10 functies waarnaar je moet zoeken in een GPS tracker vloot

| augustus 2022 |

Bijna elk GPS-volgsysteem voor wagenparkbeheer biedt voertuiglocatie en realtime kaarten, maar er zijn verschillende andere functies die je zeker moet kennen omdat ze je bedrijf veel besparingen kunnen opleveren. Veel van deze extra GPS-trackingfuncties geven je meer inzicht in hoe goed je bedrijfswagenpark is geoptimaliseerd, zodat je doordachte beslissingen kunt nemen over hoe je de bedrijfsactiviteiten kan veranderen of verbeteren.

Om het meeste uit je GPS-volgsysteem te halen, werk je best samen met een leverancier die een breed scala aan GPS-functies en andere belangrijke functies voor het volgen van een wagenpark biedt, waaronder de volgende:

1 | Realtime dataregistratie van je wagenpark

Als je in realtime wil zien waar al je voertuigen zich bevinden, zorg er dan voor dat je een GPS-trackingsysteem selecteert dat deze functie bevat. Met uitzondering van de meest elementaire gps trackers auto, is deze functie over het algemeen inbegrepen bij de meeste zakelijke GPS-trackervolgsystemen.

2 | Onderhoudswaarschuwingen over je voertuigen

Het beheren van een wagenpark omvat veel meer dan alleen het coördineren van chauffeurs. Je moet ook meerdere voertuigen op verschillende schema's onderhouden. Houd er rekening mee dat sommige onderhoudstaken zijn gepland op basis van tijd, terwijl andere zijn gebaseerd op kilometerstand of motoruren. Zorg ervoor dat je GPS-volgsysteem al deze opties biedt voor onderhoudswaarschuwingen.

3 | Dispatching chauffeurs

Als je bedrijf chauffeurs in het veld of vanaf een centrale locatie aanstuurt, zorg er dan voor dat je voertuigvolgsysteem functies biedt die dit gemakkelijk maken. Tweerichtingscommunicatie met chauffeurs en de mogelijkheid om het dichtstbijzijnde voertuig te vinden, vereenvoudigen het werk voor coördinatoren en stellen je in staat meer klanten te bedienen in een kortere tijd.

4 | Oriëntatiepunten en geofences

Misschien wil je een bericht krijgen op het moment dat een voertuig de locatie van een klant bereikt of wanneer een voertuig de vestiging verlaat, of buiten een afgesproken gebied rijdt. Met ‘landmark’ en geofence-functies kan je waarschuwingen instellen op basis van een specifieke locatie of perimeter (een soort virtuele grenslijn).

5 | PTO-gebeurtenis volgen

De Power Take Off functie wordt gebruikt voor het uitvoeren van specifieke gebeurtenissen m.b.t. het voertuig, zoals bijvoorbeeld het inschakelen van de hydraulische kraan of laadplatform om te laden/lossen. Wil je deze acties volgen? Zoek dan naar een GPS-volgsysteem dat PTO-tracking en waarschuwingen kan integreren.

6 | Mobiel je wagenpark volgen  

In de wereld van vandaag werken wagenparkbeheerders niet altijd vanaf een bureau, vooral niet als je een eigenaar-operator bent. Zorg ervoor dat je een een beheerssoftware kiest die zowel op desktop, laptop, tablet en smartphone werkt.

7 | Robuuste rapportage die past bij de behoeften van je wagenpark

De meeste voertuigvolgsystemen worden geleverd met basisrapportagetools, maar om de efficiëntie van je wagenpark echt te optimaliseren, heb je toegang nodig tot alle informatie die je GPS-volgsysteem verzamelt. Laat je vooral goed informeren over de gebruikersinterface van het beheerssysteem en vraag een live demo.

8 | Analytics om de prestaties van je wagenpark te verbeteren

Rapporten zijn geweldig voor details op hoog niveau, maar soms heb je gewoon een momentopname nodig van de prestaties in de loop van de tijd. Analytische rapporten bieden precies dat, maar niet elk GPS-volgsysteem bevat dit type rapportagefunctie. Vraag een demo en laat je uitleggen welke types rapporten mogelijk zijn.

9 | Tools voor buitendienstbeheer voor je wagenpark

Als je chauffeurs interactie hebben met klanten, betalingen innen of informatie moeten invoeren in een centraal systeem, zoek dan naar een GPS-systeem waarmee je buitendienstbeheertools kunt integreren.

10 | Doorlopende technische ondersteuning voor je GPS-systeem

De gps tracker wordt door een professionele technieker zorgvuldig ingebouwd in je vlootvoertuigen, maar als wagenparkbeheerder weet je dat technologie soms niet altijd werkt zoals je verwacht. Zoek naar een leverancier die niet alleen GPS-volgsystemen verkoopt, maar ook doorlopende technische ondersteuning biedt voor die keren dat je een beetje hulp nodig heeft bij het oplossen van problemen.

All-Connects biedt al deze belangrijke functies en meer. Sinds 20 jaar werken we voortdurend om met de meest recente technologie en marktvraag de best mogelijke integrale oplossingen uit te werken voor onze klanten. Met meer dan 25 ingebouwde rapporten, een gebruiksvriendelijke dashboard en gemakkelijk te lezen analytische rapporten heb je alle wagenparkinformatie die je nodig heeft binnen handbereik. Praat vandaag nog met een All-Connects adviseur en krijg een duidelijk antwoord op welke functies van een GPS-volgsysteem het beste passen bij jouw behoeften op het gebied van wagenparkbeheer.

Connect met ons!

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog over gps trackers auto of wagenpark, of ben je geïnteresseerd in een voertuigvolgsysteem? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier voor meer informatie.

Lees ook onze andere blogs over GPS tracking:

Deel deze All-Connects blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.