Wat is de maximale rijtijd tijdens nachtelijke ritten?

Wat is er wettelijk geregeld voor de rijtijden en rusttijden bij wegvervoer?

| februari 2022 |

Voor de werknemer die rijdt met een vrachtwagen (combinatie) met een toegestaan totaalgewicht van meer dan 3.500 kg en met een laadvermogen (volgens kentekenbewijs) van meer dan 500 kg, geldt de arbeidswetgeving voor transport. Dit betekent dat in plaats van de algemene arbeids- en rusttijden de normen gelden van onderstaand schema. Tenzij het bedrijf of het voertuig valt onder één van de algemene of speciale uitzonderingen die ook in het overzicht vermeld worden.

Het nut van een digitale tachograaf

De digitale tachograaf is een elektronisch toestel dat in het voertuig wordt ingebouwd en de volgende gegevens registreert:

  • de rij- en rusttijden van de chauffeur
  • de snelheid van het voertuig
  • de afgelegde afstand
  • onregelmatigheden

Deze informatie wordt opgeslagen in het geheugen van het toestel en op de bestuurderskaart van de chauffeur. Het doel van de tachograaf is de verkeersveiligheid te verbeteren, de werkvoorwaarden van de bestuurder te garanderen, de eerlijke concurrentie te bevorderen en het beheer van transportondernemingen te vergemakkelijken. Alle gegevens kunnen bij een controle worden opgevraagd. De digitale tachograaf is verplicht in alle landen van de Europese Unie en in Zwitserland.

Krijg vrijblijvend advies

Wil je meer weten over de digitale tachograaf, en hoe je onze hardware en software in je bedrijfsprocessen kan integreren? Weet je wat je nodig hebt, en heb je graag een vrijblijvende offerte? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon (03 289 55 35) of via onderstaand formulier. We komen graag bij je langs om het systeem uit te leggen en een voorstel op maat voor je uit te werken.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.