Tijdsregistratiesysteem: controleer de rij- en rusttijden van jouw vrachtwagenchauffeurs

Steeds meer bedrijven kiezen voor een mobiel tijdsregistratiesysteem. Zo kan je makkelijk de rij- en rusttijden van jouw vrachtwagens controleren. En het systeem beperkt zich niet tot de werkuren bijhouden. In deze blog bespreken we de vele eigenschappen en voordelen.

 

Waarom heb je een tijdsregistratiesysteem nodig?

Als ondernemer was het vroeger geen sinecure om inzicht te krijgen in de gepresteerde uren van jouw chauffeurs. Je kon namelijk moeilijk controleren hoelang je chauffeurs over een bepaald traject deden. Of hoeveel tijd het kostte om te laden of lossen. En al helemaal niet hoelang hun pauzes waren. 

Je vroeg hen mogelijk om hun rij- en rusttijden te noteren op een papiertje. Niet handig, want je was nooit zeker van de accuraatheid van de gegevens.

Zo vergaten de chauffeurs weleens hun uren op te schrijven. Ook vergisten ze zich weleens – al dan niet opzettelijk – over de rijtijd van de vrachtwagen, of ze speelden het papiertje kwijt. Gelukkig brengt digitalisatie daar verandering in. Het papiertje is vandaag vervangen door een tijdsregistratiesysteem.

 

Wat is een tijdsregistratiesysteem?

Zoals de naam het al doet vermoeden, kan je met een geautomatiseerd systeem de rij- en rusttijden van je chauffeurs op de voet volgen. Het tijdsregistratiesysteem zet alle opgenomen gegevens in een handig, digitaal overzicht.

 

Hoe werkt een tijdsregistratiesysteem?

De tijdsregistratie kan op twee manieren gebeuren, namelijk via het voertuig of een badge. Als je bedrijf kiest voor een badge, geeft de werknemer door wanneer hij werkt of een pauze neemt. Al biedt deze methode geen garantie op een overeenkomst tussen de werkelijk gepresteerde uren en de geregistreerde tijd.

Met opvolging via het voertuig heb je daarentegen in realtime zicht op de status van de bestuurders. Is de chauffeur op dit moment aan het rijden? En hoelang staat de vrachtwagen ondertussen al stil? Het systeem sluit fouten en manipulatie uit. Jij als bedrijfsleider hebt de volledige controle over de rijtijd van de vrachtwagens.

Bovendien bezit het systeem ook de mogelijkheid tot bestuurdersidentificatie. Zo kan je nagaan wie wanneer met welk voertuig rijdt of heeft gereden. Andere uitbreidingsmogelijkheden zijn een startonderbreker, PTO en zetelsensoren.

 

Wat zijn de voordelen van een tijdsregistratiesysteem?

  • Betrouwbare gepresteerde uren
  • Eenvoudige loonberekening
  • Verhoogde inzicht in je fleet management
  • Minder administratie
  • Foutloze facturatie naar klanten

 Connect met ons

Heb je interesse in een tijdsregistratiesysteem voor jouw bedrijf? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.