Rijstijlanalyse: voorkom ongelukken tijdens wintermaanden

Tijdens de gladde wintermaanden is een ongeval met een van je bedrijfswagens snel gebeurd, zeker wanneer je chauffeurs hebt die roekeloos durven rijden. Daarom is het handig wanneer je als zaakvoerder of fleet manager het rijgedrag van je werknemers kan analyseren en indien nodig bijsturen. Lees in deze blog er meer over!


Meer ongevallen in wintermaanden

De wintermaanden gaan gepaard met kortere en donkerdere dagen, vriestemperaturen, regen, ijzel en sneeuw. Al deze factoren maken een autoritje vele malen gevaarlijker  dan wanneer je niet in deze omstandigheden moet rijden. En dat vertaalt zich ook in de statistieken, want in de winter vinden er aanzienlijk meer verkeersongevallen plaats.


Een ongeval waar één van je werknemers en/of een bedrijfsvoertuig bij betrokken is, is natuurlijk heel slecht nieuws. Dat kan namelijk (financiële) gevolgen hebben voor je zaak. De werknemer kan soms wekenlang buiten strijd zijn en het voertuig staat een tijdje aan de kant of moet zelfs vervangen worden. Een zaakvoerder kan het zich echter niet altijd zomaar veroorloven om een teamlid voor onbepaalde tijd buiten strijd te hebben. 


Momenteel reken je op het blindelingse vertrouwen in je chauffeurs, maar is dat altijd terecht? Wordt er niet te snel gereden? Te snel opgetrokken aan de verkeerslichten? Te bruusk geremd? Dat blindelingse vertrouwen is helaas niet altijd terecht. Er zijn gelukkig wel manieren om de rijstijl van je werknemers te analyseren, waardoor jij op je beide oren kan slapen. Zo zijn je werknemers én je bedrijfsvoertuigen veilig.


Rijgedrag-analyse met Track & Trace

Dankzij de Track & Trace-oplossing van All-Connects kan je nu het rijgedrag van je werknemers analyseren. Zo installeren we in ieder bedrijfsvoertuig een tracker, die tijdens het rijden de rijhandelingen en –vaardigheden van je werknemers registreert.


Alle geregistreerde informatie wordt vervolgens door de tracker doorgegeven aan het overkoepelende systeem. Als fleetmanager of zaakvoerder kan je tot slot alle data in realtime bekijken in onze app op je smartphone, tablet of computer.


Leid je uit de statistieken gevaarlijk of onverantwoord rijgedrag af? Dan kan je de chauffeur in kwestie tijdig bijsturen waar nodig, want het kan best zijn dat hij misschien zelf geen idee heeft van zijn gevaarlijke rijstijl.


Parameters

Rijstijl-analyse werkt aan de hand van een aantal parameters. Zo houdt de tracker minutieus bij of je werknemer:
 

  • zich aan de maximumsnelheid houdt,
  • te bruusk remt,
  • te scherpe bochten neemt,
  • te hevig versnelt.


Tijdens het rijden wijst het systeem de werknemer op zijn/haar foutief rijgedrag, waardoor het rijgedrag op dat moment zelf al bijgestuurd wordt. Zo krijgt de chauffeur bij het overschrijden van een bepaalde parametereen automatische alert


Je kan het Track & Trace-systeem ook verbinden met mobileye-techonologie, die voetgangers en fietsers automatisch detecteert. De technologie maakt de chauffeur attent op de aanwezigheid van een zwakke weggebruiker in de nabijheid van het voertuig.


Connect met ons

Wil je het rijgedrag van je werknemers analyseren? All-Connects werkt steeds op maat van de klant. Daarom overlopen we graag met jou al je noden en wensen in een gratis en vrijblijvende brainstormsessie. Je kan hier makkelijk met ons contact opnemen.

Deel deze blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.