Temperatuurbewakingssysteem voor koeltransport

Een temperatuurbewakingssysteem compatibel met Carrier en Thermoking

| juli 2023 |

Wanneer bederfelijke goederen worden blootgesteld aan ongeschikte temperaturen kunnen ze bederven, hun versheid verliezen of zelfs gevaarlijk worden voor consumptie. Aan de andere kant kunnen sommige medicijnen hun werkzaamheid verliezen als ze te warm of te koud worden bewaard, wat de gezondheid van patiënten in gevaar kan brengen.

Temperatuurbewakingssystemen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de temperatuur tijdens het transport binnen een veilig bereik blijft. Deze systemen omvatten sensoren en geavanceerde technologieën die de temperatuur in real-time kunnen meten en bewaken. Ze kunnen waarschuwingen genereren als de temperatuur buiten de gewenste parameters komt, zodat passende maatregelen kunnen worden genomen om de goederen te beschermen.

Het belang van temperatuurbewaking wordt nog groter bij langere afstanden en complexe logistieke routes. Tijdens het transport kunnen goederen worden blootgesteld aan verschillende omgevingsomstandigheden, zoals extreme hitte of kou. Door middel van temperatuurbewaking kunnen logistieke professionals de goederen continu volgen en eventuele afwijkingen tijdig detecteren. Dit stelt hen in staat om proactief te handelen en mogelijke schade of verlies van goederen te voorkomen.

Kortom, temperatuurbewaking is van vitaal belang bij koeltransport om de kwaliteit, veiligheid en houdbaarheid van bederfelijke goederen te waarborgen. Door middel van geavanceerde temperatuurbewakingssystemen kunnen logistieke bedrijven de integriteit van de goederen handhaven en klanten voorzien van verse en veilige producten.

Hoogtechnologie voor betrouwbare temperatuurbewaking

Carrier en Thermo King zijn wereldleiders op het gebied van hoogtechnologische oplossingen voor verwarming, airconditioning en koeling. Deze bedrijven leveren een aantal hulpmiddelen voor verwarming en airconditioning voor de transportsector.

All-Connects tracking-systemen voor de transportsector zijn compatibel met Carrier Vector-units (één en meerdere compartimenten), evenals met alle Thermo King-units die data kunnen overdragen via Thermo King iBox. All-Connects biedt zo een manier om gegevens van de eenheden via het mobiele netwerk over te dragen naar de beheersapplicatie.

Toepassingen van koeltransportdata:

• Monitoren van temperatuur

• Ophalen van waarschuwingscodes van koelcontainers en onderhoudsplanning

• Automatische alerts voor lage batterij

• Analyse van motor-draaiuren en brandstofverbruik

• Integratie met externe IT-systemen, bijvoorbeeld oplossingen voor het volgen van zendingen, waardoor deze gegevens in realtime aan klanten of dispatchers op kantoor worden verstrekt.

Temperatuurbewaking

Reefer-units lijken in eerste instantie vrij eenvoudig op te volgen: je stelt de gewenste temperatuur in, stelt een benodigde bedrijfsmodus in en je kunt aan de slag. Helaas kunnen er tijdens dit proces een aantal fouten optreden en het is essentieel om een manier te hebben om te controleren of de bestuurder alles correct heeft ingesteld. Het Fleet.connect-trackingplatform van All-Connects biedt nauwkeurige data over de status van de koelunit en biedt zo een manier voor de dispatcher op kantoor om de zending te volgen.

Alle temperatuurgegevens worden weergegeven in de vorm van grafieken, waardoor filters, een gedetailleerde zoom op beide assen en gedetailleerde informatie over elk specifiek gegevenspunt mogelijk zijn. Daar de temperatuurgegevens aan GPS-gegevens gekoppeld zijn, is het mogelijk om niet alleen te controleren wanneer de wijzigingen in de temperatuurmodus zijn aangebracht, maar ook waar dit is gebeurd.

All-Connects bewaakt alle temperaturen van de koelunits van Carrier / Thermo King:

• Streeftemperatuur (vereiste temperatuur voor de lading, rode kleur)

• Toevoerluchttemperatuur (de temperatuur van de lucht die in het compartiment wordt geblazen, blauwe kleur)

• Retourluchttemperatuur (de temperatuur van de lucht die uit het compartiment komt en vertegenwoordigt de werkelijke temperatuur van de lading, groene kleur)

• Omgevingsluchttemperatuur (temperatuur buiten de koelunit)

Ontdooicycli worden ook gecontroleerd en kunnen worden gefilterd, zodat er geen vragen worden gesteld over temperatuurmetingen die buiten het bereik vallen.

Reefer waarschuwingen en onderhoudsplanning

Zowel Carrier- als Thermo King-koelcontainers bieden een set waarschuwingscodes die kunnen worden gebruikt om te begrijpen wat er met de koelunit gebeurt. Sommige  waarschuwingscodes beschrijven foutcondities en uitschakeling van koelcontainers, terwijl andere codes gebruikt worden om informatie te geven over regelmatige onderhoudsintervallen en andere informatieve kwesties.

Door deze informatie via de ether te ontvangen in de vorm van waarschuwingen, kan je je koelcontainers efficiënter beheren. Je kan sneller je onderhoudswerkzaamheden plannen en in geval van dringende problemen het dichtstbijzijnde Carrier / Thermo King-servicecentrum vinden.

Het zo snel mogelijk verkrijgen van informatie over de status van de unit en alarmcodes is van vitaal belang bij het transporteren van temperatuurgevoelige goederen. Volgens de EU-richtlijnen voor werk- en rusttijden van chauffeurs mogen vrachtwagenchauffeurs 4,5 uur achter elkaar rijden, wat betekent dat als er tijdens de rit iets met de koelunit gebeurt, het tot 4,5 uur kan duren voordat de chauffeur het probleem opmerkt. Als je deze vitale data op afstand wilt monitoren, zijn er een aantal oplossingen mogelijk:

• De chauffeur kan direct worden geïnformeerd over het feit dat de koelunit is gestopt of problemen heeft. De bestuurder kan actie ondernemen zodra er een parkeerplaats beschikbaar is.

• De dispatcher op kantoor kan op de hoogte worden gebracht en hij kan contact opnemen met de chauffeur om te controleren of alles klopt.

Bewaking van de batterijstatus

De All-Connects tracking unit leest ook de batterijstatus van de koelunit. Als deze langere tijd niet wordt gebruikt, kan de batterij volledig leeglopen, wat leidt tot de noodzaak om de batterij te vervangen en dus extra kosten voor het bedrijf.

Zodra de batterijspanning daalt, wordt er een waarschuwing verzonden via het Fleet.Connect-volgplatform en kan de klant de situatie opvolgen.

Analyse van motoruren en brandstofverbruik

De koelunits van Carrier en Thermo King geven ook informatie over het aantal uren dat de unit in elk van de energiemodi (diesel/elektrisch) heeft gedraaid. Deze informatie kan eenvoudig worden gebruikt om het geschatte brandstofverbruik te berekenen en er zo voor te zorgen dat er geen brandstof uit de unit wordt gestolen.

Integratie via API

De meeste transportbedrijven gebruiken al een oplossing voor het beheren en volgen van hun zendingen. Het Fleet.Connect-trackingplatform biedt de klanten ook een API om koeltransportmonitoring in hun bestaande systemen te integreren.

Als je een intern systeem hebt voor het plannen van onderhoud aan koelcontainers, kan je dit eenvoudig integreren met Fleet.Connect, zodat je in realtime waarschuwingscodegegevens over elke koeleenheid kan ontvangen.

De gebruikte trackingtechnologie

Om gegevens van Carrier- en Thermo King-units op te halen, zijn twee afzonderlijke apparaten nodig: een Carrier gateway / Thermo King iBox die is aangesloten op de koelunit en een All-Connects toestel dat is aangesloten op de gateway / iBox-unit en de gegevens overdraagt naar het Fleet.Connect platform. Beide apparaten worden gevoed door de batterij van de koelunit.

Vraag deskundige hulp

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog en wat werkt voor jouw specifieke bedrijfssiutatie? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier voor meer informatie.

Deel deze All-Connects blog:

Lees onze andere blogs over Fleet Management:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.