All-Connects


Wat is Geo Fence?

Geofencing software wordt gebruikt om een virtueel hek te zetten rondom een geografisch gebied, door middel van GPS. Zo kan je bepaalde gebieden aanduiden als een ‘GO’ of ‘NO GO’ zone. Als een voertuig, persoon of voorwerp dat uitgerust is met de geofencing software de grenslijn overschrijdt, volgt een direct alarm per sms of email naar de verantwoordelijke.

Geofence time tracking


Wat kan ik er mee doen?

GPS tracking is een veelbesproken onderwerp bij bedrijven die afhankelijk zijn van betrouwbare chauffeurs en voertuigen. Logisch ook als je bedenkt hoeveel uitdagingen er momenteel zijn voor bedrijfsleiders en afdelingshoofden zonder de hulp van een Track & Trace systeem. Zo wordt bijvoorbeeld het werk van logistieke verantwoordelijken bemoeilijkt door het gebrek aan een duidelijk, accuraat overzicht van de locatie van de verschillende voertuigen die onderweg zijn.

De commerciële binnendienst heeft vaak geen zicht op waar de buitendienst zich bevindt en weet niet wanneer ze te bereiken zijn. En belangrijke informatie over het tijdstip waarop de medewerkers op hun joblocatie zijn aangekomen en gestart zijn met werk, of hoe ze met hun bedrijfswagen omgaan, kan slechts op een later tijdstip achterhaald worden.


Je kiest een oplossing die je nodig hebt

Voor geofencing zijn verschillende toepassingen denkbaar. Ouders kunnen deze techniek gebruiken om te weten waar hun kinderen zich bevinden. Ze krijgen dan bijvoorbeeld een berichtje als het kind het schoolplein verlaat. Een bezorgde dochter kan een smsje krijgen als haar 82-jarige licht dementerende vader zich met zijn elektrische scootmobiel buiten zijn vertrouwde, gekende omgeving begeeft.

In een zakelijke context kan geofencing sotware door retailers gebruikt worden om klanten die langs hun winkel passeren via een push bericht te informeren over aanbiedingen. Groothandels rusten hun leveringstrucks uit met geofence time tracking technologie zodat ze in realtime kunnen zien waar de chauffeurs rijden en de leveringspunten een melding krijgen wanneer ze zich moeten klaar maken om goederen te lossen. Verhuurbedrijven kunnen een geofenceoplossing gebruiken om te voorkomen dat voertuigen gestolen worden. Voor bedrijven die in waardevolle voorwerpen zoals diamanten of juwelen handelen, is het een handige compact alarmsysteem dat via een geofencing app gemakkelijk en overal kan opgevolgd worden. In de haven wordt het gebruikt om de veiligheid op de kaaien te verhogen: chauffeurs mogen in de ingestelde zones niet harder dan 30 kilometer per uur rijden. Transportbedrijven kunnen een melding ontvangen zodra de vrachtwagen afwijkt van de vaste route (routefencing).


Geofence time tracking

Geofencing is een innovatieve technologie die gebruik maakt van telematica en satellietpositionering. Geofencing software kan ingezet worden om negatieve activiteiten te registreren zoals diefstal of niet-geplande routes rijden, onveilig rijgedrag, ... en kan ook positieve zaken doorgeven zoals het arriveren van een verzending in je depot. Een intelligente toepassing die dus een belangrijke invloed kan hebben op je bedrijfsresultaten en een goede samenwerking met klanten en leveranciers. Vraag All-Connects op welke wijze geofencing jou kan helpen dit te realiseren.


Voordeel 04

Dankzij automatische alerts kan je zeer snel reageren bij ongewenste overschrijding van de ingestelde zonegrens.


Voordeel 05

Je verzekeraar kan je gunstig beoordelen als je geofencing inzet


Voordeel 06

Je kan vertrouwen op een beveiligde transfer van sensitieve data naar je ERP via API web service


Voordeel 07

Je krijgt een direct inzicht over het aantal bezoeken aan een locatie, de gemiddelde tijd die werd doorgebracht in een zone, en de gemiddelde gereden tijd van en naar een locatie


Voordeel 08

Verhoog de veiligheid door een snelheidslimiet op te leggen binnen gevaarlijke werkzones waar historisch veel ongelukken gebeurden. 


Voordeel 09

Je geofencing app wordt automatisch gratis bijgewerkt en is dan ook altijd up-to-date


Geofencing App

"We hebben nu eindelijk een goed monitorsysteem met geofencing om veilig verkeer op onze kaaien te verzekeren en ongevallen veroorzaakt door te snel of onvelig rijden te minimaliseren." 

Johan Lockefeer, Terminal Manager ICO

ICO
 

"Hartelijk dank voor de lieve Kerstmis en Nieuwsjaarwensen. Ik vond het een heel tof kaartje om jullie stralende glimlachen te zien wat bij mij ook een glimlach op mijn gelaat toverde. En ook om eens het gezicht achter de telefoonstem te zien . Ik vind jullie een toffe bende!!!! Alvast wederkerende groeten en veel succes in het nieuwe jaar."

Smet Erna

 

"Alles werkt terug zoals het moet. Bedankt voor de snelle service. Dat gaat bij jullie steeds vlot, en dat is zeker niet overal zo. Dus zeer positief. Merci."

Kristel Beck, Van Moer Marc.com

Van Moer Marc

 


Niet zeker waar te starten?

Vul jouw gegevens in en we contacteren je voor vrijblijvend advies op maat

Naam
E-mail