All-ConnectsWat is Materiaalbeheer & IoT?

Ben je op zoek naar een slimme, goedkope oplossing waarbij al je bedrijfsapparaten met elkaar kunnen communiceren? Wil je een systeem dat je in realtime inzicht verschaft in de status of locatie van jouw bedrijfsmiddelen? Is het in jouw bedrijf belangrijk om ook waardevolle werktools en materieel te kunnen traceren? Dan is de technologie van IoT ‘Internet of Things’ wellicht de juiste keuze. IoT asset tracking software is speciaal ontwikkeld om datagegevens van objecten via een minimum aan stroomverbruik over een zo groot mogelijke afstand te versturen. Het resultaat is een efficiënte oplossing met een groot geografisch bereik, verrassend lage communicatiekosten en extreem lange levensduur.

De implementatie van IoT technologie hoeft niet meteen een investering in nieuwe ‘smart’machines, apparatuur en hardware te betekenen. All-Connects gebruikt je bestaande infrastructuur en creëert een 'slim' GPS asset tracking netwerk met toevoeging van sensoren en intelligente besturingssystemen. Zo worden machines, systemen, gebouwen en mensen via ‘de cloud’ verbonden. Het linken van apparaten en het automatisch doorgeven van data om zo tot betere beslissingen te komen kan dus grote voordelen opleveren. Maar het vergt ook veel aandacht en een nieuwe manier van denken. Alvorens beslissingen te nemen is het belangrijk om goed na te gaan wat je eigenlijk wil.


De kracht van sensoren

IoT technologie werkt via sensoren die relatief goedkoop zijn en in veel types bestaan. De kostprijs hangt af van het gewenste bereik. IoT kan een zeer groot bereik aan, met heel zuinige batterijen die 1 tot 5 jaar mee gaan. Sensoren voor fysieke en omgevingscontrole registreren omgevingsdata zoals temperatuur, vochtigheid, geluid, UV licht, aanwezigheid van alcohol of water, ... Ook zijn er sensoren die beweging detecteren zoals voor aanrijdingen, acceleratie, draaihoek, hartslag, ...

De data verzameld via deze sensoren in de asset tracking software kan gecombineerd worden met Track & Trace, zodat de routeplanning geoptimaliseerd kan worden en jouw personeel in realtime over up-to-date informatie beschikt.
 

IoT Sensors


Concrete toepassingen van IoT

Vandaag zijn er reeds veel toepassingen van IoT GPS asset tracking. Je kent ze zeker, maar je bent je er misschien niet van bewust. In de bedrijfswereld wordt IoT bijvoorbeeld ingezet voor inbraakpreventie en voor het traceren van gestolen voertuigen. Bouwbedrijven gebruiken IoT met bewegingssensoren om hun bouwmachines, bouwmaterialen & apparaten op werven ’s nachts te beveiligen. In de landbouw kunnen IoT sensoren ervoor zorgen dat de staat van de bodem, het gewas en het klimaat gemeten worden. Bedrijven gebruiken IoT voor met metingen van energie, verlichting, toeganscontrole,...

Dus of je nu een product verkoopt, in de bouwsector zit, data wil verzamelen, diensten levert, transporten organiseert of software ontwikkelt, IoT biedt een groot potentieel om jouw producten en organisatie te onderscheiden in de markt. Uit ervaring weten we dat IoT enkel succesvol kan zijn als alle betrokken partners samenwerken om nieuwe toepassingen te verzinnen en ontwikkelen. All-Connects heeft de kennis en de systemen om je hierin te helpen. Daarom nodigen we je uit om samen te gaan zitten en na te denken over de juiste oplossingen voor jou en je klanten.

Internet der dingen

 

Wat kan ik ermee doen?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ons advies is om je eigen toepassing te verzinnen:
 

toepassingen van IoTKijk naar de functionaliteiten binnen je operaties. Welke data wil je verzamelen?

Materiaalbeheer Kies wat nodig is; niet wat ‘nice to have’ is. Pols bij je klanten en partners waar zij behoefte aan hebben.

Betrek je team. Maak gebruik van de verzamelde kennis.

IoTWerk bij een grote investering een businessmodel uit: hoe verdient de IoT technologie zichzelf terug?

 

 


Internet of things brochure

IoT

Of je nu een product verkoopt, in de bouwsector zit, data wil verzamelen, diensten levert, transporten organiseert, of software ontwikkelt. IoT is enkel mogelijk als alle betrokkenen samenwerken om nieuwe toepassingen te verzinnen en ontwikkelen. All-Connects heeft de kennis en de systemen om je hierin te helpen en de juiste Materiaalbeheer software te integreren in je bedrijfssystemen.

We nodigen je daarom uit om samen na te denken over de juiste IoT toepassingen voor jou en je klanten .


 

 

Voordeel 01

Je kan de data eenvoudig exporteren naar Excel, PDF of CSV


Voordeel 02

De batterijen van je toestellen kunnen tot 5 jaar meegaan, afhankelijk van de gebruiksfrequentie 


Voordeel 03

Je software wordt automatisch bijgewerkt en is dus steeds up-to-date


 
 
Materiaalbeheer

Klantentevredenheid

"We hebben nu eindelijk een goed monitorsysteem met geofencing om veilig verkeer op onze kaaien te verzekeren en ongevallen veroorzaakt door te snel of onvelig rijden te minimaliseren."

Johan Lockefeer, Terminal Manager ICO

ICO

Klantentevredenheid

"Hartelijk dank voor de lieve Kerstmis en Nieuwsjaarwensen. Ik vond het een heel tof kaartje om jullie stralende glimlachen te zien wat bij mij ook een glimlach op mijn gelaat toverde. En ook om eens het gezicht achter de telefoonstem te zien . Ik vind jullie een toffe bende!!!! Alvast wederkerende groeten en veel succes in het nieuwe jaar."

Smet Erna

Klantentevredenheid

"We zijn heel tevreden met de manier waarop de samenwerking verloopt. Telkens wanneer we support nodig hebben krijgen we heel snel een antwoord en ook het bijbestellen van tags verloopt vlot. Naar onze mening verloopt de samenwerking heel erg goed!"

Ton van der Hagen, ICT Hardware & Infrastructure Manager Iemants

Iemants

"Wij hebben bij All-Connects TT2 apparatuur laten inbouwen in verschillende nieuwe wagens en zouden hen dan ook aan iedereen aanbevelen. Het is een fijn bedrijf met een super service team, niets is teveel en je krijgt altijd zeer snel antwoord. Iedereen is erg behulpzaam en er wordt met de klant meegedacht. Ik kan wel zeggen dat de klant hier nog koning is!"

Karin Terwan

Klantentevredenheid

"Alles werkt terug zoals het moet. Bedankt voor de snelle service. Dat gaat bij jullie steeds vlot, en dat is zeker niet overal zo. Dus zeer positief. Merci."

Kristel Beck, Van Moer Marc.com

Van Moer Marc


Contacteren

Niet zeker waar te starten?

Vul jouw gegevens in en we contacteren je voor vrijblijvend advies op maat

Naam
E-mail