All-ConnectsWat is Materiaalbeheer & IoT?

Ben je op zoek naar een slimme, goedkope oplossing waarbij al je bedrijfsapparaten met elkaar kunnen praten? Wil je een systeem dat je in realtime inzicht verschaft in de status of locatie van jouw bedrijfsmiddelen? Is het in jouw bedrijf belangrijk om ook waardevolle werktools en materieel te kunnen traceren? Dan is de technologie van IoT ‘Internet of Things’ wellicht de juiste keuze! IoT asset tracking software is speciaal ontwikkeld om datagegevens van objecten via een minimum aan stroomverbruik over een zo groot mogelijke afstand te versturen. Het resultaat is een efficiënte oplossing met een groot geografisch bereik, verrassend lage communicatiekosten en extreem lange levensduur.

De implementatie van IoT technologie hoeft niet meteen een investering in nieuwe ‘smart’machines, apparatuur en hardware te betekenen. All-Connects gebruikt je bestaande infrastructuur en creëert een 'slim' gps asset tracking netwerk met toevoeging van sensoren en intelligente besturingssystemen. Zo worden machines, systemen, gebouwen en mensen via ‘de cloud’ verbonden. Het linken van apparaten en het automatisch doorgeven data om zo tot betere beslissingen te komen, kan dus grote voordelen opleveren, Maar het vergt ook veel aandacht én een nieuwe manier van denken. Het is belangrijk om goed na te gaan wat je eigenlijk wil.


De kracht van sensoren

IoT technologie werkt via sensoren, die relatief goedkoop zijn, en in veel types bestaan. De kostprijs hangt af van het gewenste bereik. IoT kan een zeer groot bereik aan, met heel zuinige baterijen die 1 tot 5 jaar mee gaan. Sensoren voor fysieke en omgevingscontrole registreren omgevingsdata zoals temperatuur, vochtigheid, geluid, UV licht, aanwezigheid van alcohol of water, ... Er zijn ook sensoren voor bewegingsdetectie zoals voor aanrijding, acceleratie, draaihoek, hartslag, ...

De data verzameld via deze sensoren in de asset tracking software kan gecombineerd worden met track & trace, zodat de routeplanning geoptimaliseerd kan worden en jouw personeel in realtime over up-to-date informatie beschikt.
 

IoT Sensors


Concrete toepassingen van IoT

Er zijn vandaag reeds veel toepassingen van IoT gps asset tracking. Je kent ze zeker, maar je bent je er misschien niet van bewust. In de bedrijfswereld wordt IoT bijvoorbeeld ingezet voor inbraakpreventie, en voor het traceren van gestolen voertuigen. Bouwbedrijven gebruiken IoT met bewegingssensoren om hun bouwmachines, bouwmaterialen & apparaten en op werven ’s nachts te beveiligen. In de landbouw kunnen IoT sensoren ervoor zorgen dat de staat van de bodem, het gewas en het klimaat gemeten worden. Bedrijven gebruiken IoT voor met metingen van energie, verlichting, toeganscontrole,...

Dus of je nu een product verkoopt, in de bouwsector zit, data wil verzamelen, diensten levert, transporten organiseert, of software ontwikkelt, IoT biedt een groot potentieel om jouw producten en organisatie te onderscheiden in de markt. Maar uit ervaring weten we dat IoT enkel succesvol kan zijn als alle betrokken partners samenwerken om nieuwe toepassingen te verzinnen en ontwikkelen. All-Connects heeft de kennis en de systemen om je hierin te helpen. We nodigen je daarom uit om samen te brainstormen: we denken met je mee om de juiste oplossingen voor jou én je klanten te ontwikkelen.

Internet der dingen

 

Wat kan ik er mee doen?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ons advies is om je eigen toepassing te verzinnen:
 

Kijk naar de functionaliteiten binnen je operaties. Welke data wil je verzamelen?

Kies wat nodig is; niet wat ‘nice to have’ is. Pols bij je klanten en partners waar zij behoefte aan hebben

Betrek je team. Maak gebruik van de verzamelde kennis.

Werk bij een grote investering een businessmodel uit: hoe verdient de IoT technologie zichzelf terug?

 

 


Internet of things brochure

IoT

Dus of je nu een product verkoopt, in de bouwsector zit, data wil verzamelen, diensten levert, transporten organiseert, of software ontwikkelt. IoT is enkel mogelijk als alle betrokkenen samenwerken om nieuwe toepassingen te verzinnen en ontwikkelen. All-Connects heeft de kennis en de systemen om je hierin te helpen en de juiste materiaalbeheer software te integreren in je bedrijfssystemen.

We nodigen je daarom uit om samen te brainstormen; we denken met je mee om de juiste IoT toepassingen voor jou én je klanten te realiseren.


Voordeel 04

Je kan de data eenvoudig exporteren naar Excel, PDF of CSV


Voordeel 05

Het is niet meer nodig je medewerkers te bellen; je volgt op je scherm waar het voertuig, persoon of materieel zich bevindt


Voordeel 06

Je kan vertrouwen op een beveiligde transfer van sensitieve data naar je ERP via API web service


Voordeel 07

Grote reactiesnelheid en interventie


Voordeel 08

Je asset tracking software wordt automatisch gratis bijgewerkt en is dan ook altijd up-to-date

 
Materiaalbeheer

"We hebben nu eindelijk een goed monitorsysteem met geofencing om veilig verkeer op onze kaaien te verzekeren en ongevallen veroorzaakt door te snel of onvelig rijden te minimaliseren." 

Johan Lockefeer, Terminal Manager ICO

ICO
 

"Hartelijk dank voor de lieve Kerstmis en Nieuwsjaarwensen. Ik vond het een heel tof kaartje om jullie stralende glimlachen te zien wat bij mij ook een glimlach op mijn gelaat toverde. En ook om eens het gezicht achter de telefoonstem te zien . Ik vind jullie een toffe bende!!!! Alvast wederkerende groeten en veel succes in het nieuwe jaar."

Smet Erna

 

"Alles werkt terug zoals het moet. Bedankt voor de snelle service. Dat gaat bij jullie steeds vlot, en dat is zeker niet overal zo. Dus zeer positief. Merci."

Kristel Beck, Van Moer Marc.com

Van Moer Marc

 


Niet zeker waar te starten?

Vul jouw gegevens in en we contacteren je voor vrijblijvend advies op maat

Naam
E-mail