GPS tracker auto huren of kopen?

GPS-kosten: een vlootvolgsysteem aankopen versus huren

| augustus 2022  |

Je kan beslissen om de gps tracker volledig in eigendom te hebben. Of je opteert om de gps trackers te huren, zodat je niet deze investering niet hoeft te doen én de garantie gedurende de hele huurperiode gewaarborgd blijft. Het kopen van apparaten voor het volgen van wagenparken kost veel meer aan initiële kosten. Natuurlijk, als je een groot wagenpark hebt, wordt de aankoopprijs van GPS-apparaten aanzienlijk verlaagd, op basis van het aantal te tracken voertuigen. Daarnaast betaal je nadien enkel een maandelijkse servicekost voor het gebruik van de cloudgebaseerd beheersapplicatie.

De beslissing om te huren of te kopen is afhankelijk van vele factoren, en jouw bedrijfsbehoeften. Daarom raden we je aan om professioneel advies te vragen. Onze All-Connects adviseur bespreekt graag de verschillende mogelijkheden, en belicht de voor- en nadelen van beide formules.

Welke soorten volgapparatuur zijn beschikbaar?

Kies het GPS-vlootvolgsysteem dat het beste bij jouw bedrijfsbehoeften past:

 1. AC.PRO: Uitgebreide gegevensrapportage en vlootvolgsysteem 24/7  

  Een wagenparkvolgsysteem zoals onze AC.PRO oplossing biedt uitgebreide gegevensrapportage en volggeschiedenis waarmee je alle voertuigen in je vloot 24 uur per dag kunt bekijken. Dit kleine GPS-trackingapparaat biedt een fulltime trackingmodule die regelmatig updates genereert en je info geeft over stops, stoplengtes, adressen, gereden kilometers, snelheden en gereden routes. Dit uitgekiende systeem biedt updates in realtime, binnen enkele seconden.
 2. AC.START: Vloot volgen met een beperkt budget

  Als je een kleinere vloot hebt, of kleinschalig wil starten, raden we altijd onze AC.START oplossing aan. Deze GPS-tracker is een voordelig fulltime vlootvolgsysteem dat gegevens levert zoals stops, stoplengtes, inactieve tijd, contact aan en uit , gereden kilometers, gevolgde routes, adressen en Google Map-weergaven van elke locatie. Geo-fencing, oriëntatiepunten, e-mailwaarschuwingen zijn allemaal inbegrepen.
 3. AC.EXPERT: Sabotagebestendige voertuigtracking

  Onze AC.EXPERT oplossing is een zeer nauwkeurig en innovatief tracking systeem ontworpen voor gebruik in "verborgen" installatiesituaties. Het is klein en vereist geen externe antenne, dus het kan gemakkelijk worden verborgen en is vrijwel fraudebestendig.

Heb je realtime GPS-tracking nodig?

Hoe vaak heb je updates nodig over waar je vrachtwagens en chauffeurs zich bevinden? Hoe zit het met de veiligheid en de staat van het voertuig?

Kijk bij het overwegen van toepassingen voor je GPS-trackers hoe vaak je trackinggegevens nodig hebt. Als je realtime tracking nodig hebt, zoek dan naar woorden als active-tracking en actieve GPS-tracker in de beschrijving. Passieve GPS-tracking betekent dat er vertraging optreedt en dat de gegevens die je ontvangt van je wagenpark niet onmiddellijk beschikbaar zijn. Een veel gebruikte toepassing hiervan is het lokaliseren van geparkeerde trailers en containers.

Welke functies voor het volgen van wagenparken heeft u nodig?

Bekijk de functies die voor jou het belangrijkst zijn, gekoppeld aan de kosten van elk gps tracker toestel. Overwegingen zijn onder meer:

 • Garantieperiode: Hoe lang is de garantie op het GPS-systeem of apparaat dat u overweegt?
 • Contracten: Is er een overeenkomst? Betaal je een boete als je de dienst wil opzeggen?
 • Gebruiksgemak: Is het gemakkelijk te gebruiken? Zijn de rapporten gemakkelijk te begrijpen?
 • Grootte van de unit, gemak en flexibiliteit van installatie: Heb je een kleinere gps tracker nodig die je medewerkers niet kunnen vinden en verwijderen, of volstaat een groter toestel? Hoe zit het met de installatie? Kan je het zelf installeren, of installeert het bedrijf het voor je?
 • Frequentie van gegevensupdates: Heb je passieve of actieve GPS-vloottracking nodig? Als je updates in realtime nodig hebt, kies dan een actieve GPS-tracker.
 • Gegevens en rapportage: Voldoet de tracker aan je gegevens- en rapportagebehoeften en omvat deze zaken als stoplocaties en adressen, oriëntatiepunten en Google Maps-integratie?
 • Varianten weergavemogelijkheden: voor mapping, kilometerstand en routes.
 • Module rijgedraganalyse: wil je weten en kunnen vergelijken hoe je chauffeurs omgaan met jouw eigendom (bruusk remmen, hard optrekken, bochten te scherp nemen, ...)?

Checklist vraagstelling huren of kopen

Ben je klaar voor de volgende stap, namelijk een vrijblijvende offerte vragen voor het tracken van je bedrijfsvoertuigen? Formuleer alvast een antwoord op deze 5 vragen zodat je ons gericht kunt briefen over wat je nodig hebt:

 1. Bedrijfszekerheid: hoe lang heb je een trackingsysteem nodig?
 2. Type tracking: actief of passief?
 3. Gebruik voertuigen: verschillende chauffeurs? Privégebruik?
 4. Investering: beschikbaar budget?
 5. Gewenste data: voor analyse & fleet management

Vraag deskundige hulp

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog over de kostprijs van gps trackers auto of wagenpark, of wil je meer weten over wat werkt voor jouw specifieke bedrijfssiutatie? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier voor meer informatie.

Lees ook onze andere blogs over GPS tracking:

Deel deze All-Connects blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.