5 overwegingen voor aankoop GPS tracking software KMO

Waar moet je rekening mee houden bij aankoop van een GPS tracking systeem?

| augustus 2022 |

GPS-trackers en voertuig- en materieelvolgsystemen geven gemoedsrust en maken het werk eenvoudiger en meer gestroomlijnd. Daarom is het essentieel om het beste GPS-volgsysteem te kiezen voor de unieke behoeften van bedrijf. Houd rekening met enkele van deze factoren wanneer je beslist welke van de beste GPS-trackers voor kleine bedrijven het best geschikt is.

1. Type bedrijfsmiddel

Of het nu een voertuig, een trailer of waardevolle machines of apparatuur is, er bestaan specifieke trackers voor elk type bedrijfsasset, dus kies het juiste type hardware voor het (op)volgen per type.

2. Installatiemethode

Bepaal welk type GPS tracking toestellen je nodig hebt:

  • Voor je wagenpark: plug-in via OBD II-poort, bedraad, of via een batterij
  • Voor je machinepark en materieel: Passieve of actieve tracking sensors

3. Realtime versus periodieke updates

Bepaal hoe vaak je locatie-updates nodig heeft (live, of uitgesteld) en waarvoor je de geregistreerde gegevens voornamelijk gebruikt.

4. Apparaat- en softwarefuncties

Verschillende trackers bieden verschillende niveaus van functies. Overleg met je team, en maak een overzicht van de essentiële functies die je nodig hebt, en mogelijke uitbreidingen die misschien later van toepassing worden. Kies je GPS tracking systeem in functie van mogelijke uitbreidingen én technologie-updates.

5. Betrouwbaarheid

Niet enkel is het noodzakelijk dat zowel de hardware als software goed blijft functioneren, maar het is ook belangrijk om verzekerd te zijn van een professionele customer service en technische ‘in the field’ ondersteuning.

De juiste keuze van GPS tracking systeem voor KMO

Bij het kiezen van het juiste GPS-volgapparaat voor kleine wagen- en machine parken heb je als bedrijfsleider een oplossing nodig die betrouwbaar, gecertificeerd en vooral eenvoudig te installeren en te gebruiken is. We erkennen dat je geen tijd extra kan vrijmaken om robuuste nieuwe technologie te leren of te spelen met ingewikkelde technische installaties.

GPS-tracking voor een KMO bedrijf moet managers helpen het hele proces van installatie tot doorlopend gebruik te stroomlijnen. Deze 4 GPS-tracking-overwegingen voor kleine wagenparken helpen de juiste keuze te maken voor een gps trackingsysteem dat jouw helpt je waardevolle bezittingen te beschermen, de bedrijfsvoering te verbeteren en betere rijgewoonten aan te moedigen voor meer veiligheid en levensduur.

Connect met ons!

Heb je nog vragen na het lezen van deze blog over de kostprijs van gps trackers auto of wagenpark, of wil je meer weten over wat we specifiek voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Contacteer ons dan direct via telefoon 03 289 55 35 of klik hier voor meer informatie.

Lees ook onze andere blogs over GPS tracking:

Deel deze All-Connects blog:

Stel ons je vraag

Ben je na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar welke tracking en digitale oplossingen All-Connects aanbiedt? Stel ons je vraag en we beantwoorden je zo snel mogelijk.

eBook
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.